Nutirakendus näitab lennuki alla kukkumise ohtu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti leiutaja on teinud nutirakenduse, mis näitab lennureisijatele, kui suur on tõenäosus, et just nende lennuk alla kukub.

Mullu toimus maailmas nii palju lennuõnnetusi, nagu pole olnud alates 2005. aastast, kirjutab Bild. Sellegipoolest on lennuk kõige turvalisem transpordivahend. Nutirakendus «Am I going down?» teab seda täpselt.

Algoritm arvutab USA lennuohutusameti statistikale tuginedes välja allakukkumise ohu  nii kindlat lennukitüüpi kui ka lennuliini arvesse võttes. Rakenduse looja kinnitusel on tal olema info 10 miljoni lennuliini kohta. Tasuta sellist rakendust ei saa, iTunesis müüakse seda 99 sendi eest. Rakenduse eesmärk ei ole mitte paanikat külvata ja lennuhirmu suurendada. Üks rakenduse loojatest ütles telekanalile Fox 8, et rakenduse eesmärk on näidata inimestele, et lendamine on suures plaanis täiesti ohutu.

Foto: Bild
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles