Suur hinnavõrdlus: millisest riigist tasub toitu osta?

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma suurima andmebaasi järgi on kalleimad toiduhinnad Šveitsis ja Venezuelas, odavaimad Indias ja Nepalis.

Eestis on hinnad vaid veidi kallimad kui teistes Ida-Euroopa riikides. Peale Šveitsi on Euroopa riikidest on kalleimad hinnad Norras ja Islandil.

Ühes kalleimas riigis, Venezuelas, on majandus olnud raskustes eriti pärast nafta hinna langust, mis moodustab 96 protsenti riigi ekspordist.

Numbeo kogub andmeid inimestelt endilt ning täiendab neid pidevalt. Andmebaasi on sisestatud üle pooleteise miljoni hinna ligi 200 000lt kasutajalt.

Toiduainete puhul küsitakse näiteks piima, riisi, kartulite ja kapsa hindu.

Eesti puhul on indeksi arvutamisel kasutatud selliseid hindu (erinevate kasutajate sisestatud hindade keskmised):

Piim (üks liiter): 0,65 eurot

Päts värsket saia: 0,77 eurot

Riis (üks kilo): 1,11 eurot

12 muna: 1,22 eurot

Kohalik juust (üks kilo): 6,43 eurot

Õunad (üks kilo): 1,14 eurot

Apelsinid (üks kilo): 1,44 eurot

Tomatid (üks kilo): 1,73 eurot

Kartulid: 0,45 eurot

Jääkapsas (üks kapsapea): 1,05 eurot

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles