Teslaga saab Soomes sõita iga soovija

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla laadimispunkte on veel vähe.
Tesla laadimispunkte on veel vähe. Foto: SCANPIX

Tesla elektrisõidukeid sõidab üle maailma, kuid üks Soome ettevõtja otsustas hakata pakkuma selle sedaanmudeliga ka taksoteenust.

Teslat näeb Soome teedel harva, aga taksot pole neist enne veel ükski sõitnud, kirjutab Yle. «Inimesed teevad pilte nii seest kui väljast ja räägivad, kui ilus  see on,» rääkis Turu ettevõtja Kimmo Keinonen. Ta lisas, et isegi ta kolleegid soovivad Teslaga sõitmist proovida.

Tesla elektrimootor töötab vaikselt, autoomanik ei pea muretsema õlivahetuse ja teiste perioodiliste hooldustööde pärast. Kuna sõiduk ei tarbi fossiilseid kütuseid, on ka selle jooksvad kulud väiksemad. Keinoneni sõnul kahtles ta alguses, kas Tesla sobib taksoteenuse pakkumisega, aga isegi tema eakatel klientidel pole olnud probleeme sisenemisel ja väljumisel. Ka ei ole Soome talv seni tekitanud mingeid probleeme. «Tehnoloogia on nii hea, et ma võin sõita nii lumistel kui ka jäistel mägistel teedel paremini kui mis tahes teise autoga,» jagas ta oma kogemusi.

Viiekohaline takso suudab sõita järjest 400 km. Ühe puudusega tuleb küll Tesla fännidel arvestada – mitte igal pool ei ole laadimisjaamu.

2014. aastaks oli Norras ja Kesk-Euroopas 73 laadimiskohta, kuid ettevõte teatas, et 2015. aasta lõpuks kasvab see arv 224. Kuus uut jaama rajatakse Soome. Praegu on Tesla põhilised müügikohad USA, Norra ja Hiina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles