Tarbijakaitse lisas musta nimekirja korraga tosin reisifirmat

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus.
Puhkus. Foto: Panther Media / Scanpix

Tarbijakaitseamet lisas 29. jaanuari hommikul musta nimekirja tosin reisiettevõtet, kes ei ole esitanud 2014. aasta neljanda kvartali müügiaruandeid, mida on vaja selleks, et amet saaks hinnata nende rahaliste vahendite vastavust tarbijate ees võetud kohustustele.

Kokku oleks aruande pidanud esitama 274 reisiettevõtet. Aruannet ei esitanud seekord seega veidi üle nelja protsendi firmadest, mis on võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga ligi viis protsenti vähem.

Aruannete alusel kontrollib tarbijakaitseamet seda, kas firmade tagatissummad on piisavad või mitte. Tagatis on piisav sellisel juhul, kui tarbijate ees võetud kohustused on igal ajahetkel tagatissummaga kaetud. Tagatisest kaetakse reisiettevõtja maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse tarbijatele ärajäänud reiside ettemaksud.

2013. aastast saavad reisiettevõtted aruannet esitada pakettreiside aruandemooduli (PRAM) kaudu. Sellega liitunud reisifirmad saavad meeldetuletusi aruande esitamise kohustuse ja tähtaja kohta. Kuigi ka PRAMiga liitunud ettevõtete hulgas on üksikuid firmasid, kes jätsid aruande esitamata, on reisiettevõtete aruande esitamise kohustuse täitmine tänu moodulile oluliselt paranenud.

Vaata musta nimekirja lisatud ettevõtteid siit.

Kella 10 paiku oli mustas nimekirjas veel 12 reisiettevõtet, natuke aega hiljem esitas üks firma aruande. Musta nimekirja täiendatakse jooksvalt ning kui reisiettevõtja esitab aruande, eemaldatakse ta nimekirjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles