Maailma tihedaima liiklusega lennujaama tiitel vahetas omanikku

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimest korda ajaloos on Dubai rahvusvaheline lennujaam oma tiheda lennugraafikuga seljatanud seni tiitlit kandnud Londoni Heathrow lennujaama.

Teisipäeval oma eelmise aasta reisijatenumbrid avalikustanud Dubai lennujaamast käis 2014. aastal äbi 70,4 miljonit inimest, mis ületas 6,1 protsendi võrra 2013. aasta numbrid, vahendab CNN. Samal ajal oli seni kõige tihedama liiklusega Heathrow lennujaama reisijate arv lõppenud aastal 68,1 miljonit.

Dubai lennujaama juht šeik Ahmed Bin Saeed Al Maktoum ütleb, et selle näol on tegemist viimase viie aasta väga suure arendustöö tulemusega. «Eesmärgiks on teha Dubaist rahvusvahelise lennunduse keskus,» märkis lennujaama juht.

Tihedale rahvusvahelisele lennuliiklusele on aidanud tema sõnul kaasa ka riiklik lennunduspoliitika, soodne ärikeskkond, Dubai kasvav roll rahvusvahelises kaubanduses, selle atraktiivsus reisisihtkohana ning rahvusvaheliste lendude pidev kasv.

Mõnes mõttes on Dubai lennujaama 2014. aasta numbrid üllatuslikud, kuna 2013. aastal oli sealne lendude koguarv 357 339, mis oli 2012. aastast isegi 3,4 protsendi võrra madalam. See langus oli tingitud sellest, et 80 päevaks vähendati lennujaamas vastuvõetavate lendude arvu, kuna suvel 2013 renoveeriti lennuradasid. Osa lendusid suunati sel ajal teise Dubais asuvasse lennujaama.

Reisijate arv suurenes Dubai rahvusvahelises lennujaamas 2014. aastal ennekõike aga seetõttu, et sealt läbi minevatel lendudel oli senisest rohkem reisijaid lennu kohta ja selle kasv võrreldes 2013. aastaga oli 5,1 protsenti.

Lennujaama juhtide hinnangul aitas reisijate arvu kasvule lennu kohta kaasa kindlasti ka, et lennujaamast läbisõitvatel lendudel kasutavad lennufirmad ka järjest suuremaid lennukeid. Näiteks Araabia Ühendemiraatide enda lennufirmal Emirates on 57 Airbus A380-tüüpi lennukeid, mis teeb sellest maailma suurima kahekorruseliste lennukitega lennuoperaatori.

2015. aastal ootavad Dubai rahvusvahelise lennujaama juhid jätkuvat reisijate arvu kasvu ja esialgne prognoos selleks aastaks on 79 miljonit reisijat. Aasta jooksul lisanduvate rajatistega peaks lennujaam olema aasta lõpuks võimeline teenindama kuni 90 miljonit reisijat aastas.

Vaata allolevast videost, milline näeb Dubai lennujaam välja seal reisivale inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles