Poodi eksinud linnud häirisid ostjat

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õuest võivad poodi eksida näiteks varblased.
Õuest võivad poodi eksida näiteks varblased. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Üleeile Võru Selverit külastanud lugeja hinnangul rikuvad toidupoes ringi lendavad linnud toidukvaliteeti, mistõttu ei kavatse ta seda poodi enam külastada. 

«Käisin seal eile (üleeile – toim.) ja vestlesin sel teemal põgusalt ka ühe müüjaga. Ta ütles mulle koos naeratusega, et nad on sellest teadlikud ja et nemad ei saa midagi teha,» ütles lugeja, kes nägi Võru Selveri teenindussaalis ringi lendamas vähemalt kahte lindu.

Toimetuse poole pöördunud lugeja rääkis, et selles poes müüakse kaalukaubana ka sooja valmistoitu, liha ja kala. «Linnud lendasid ringi ka kuivainete riiulite vahel, mis on neile ilmselt põhiline toidulaud seal poes,» lausus lugeja. Tema sõnul oli poes ka teisi kliente, kes lindude sädistamist kuuldes lae alla vaatasid.

Klient tõdes, et külastus oli väga ebameeldiv ning rohkem tal sinna poodi ilmselt asja ei ole. «Minu arvates tuleks see pood sulgeda ja linnud sealt ikka välja ajada. See on vastuolus igasuguse toiduhügieeniga,» avaldas lugeja arvamust.

Selveri Lõuna-Eesti piirkonna juht Anu Tamm ütles, et linnud eksivad mõnikord tõepoolest suurematesse kauplustesse. Nad pääsevad poodi kauba vastuvõtmiseks mõeldud ukse kaudu. Tamme sõnul on selle ukse ette paigutatud küll kummikardinad, kuid kahjuks ei suuda need linde alati takistada.

«Nende väljaajamine on küllaltki keeruline ettevõtmine, kuid loodame tänase (eilse – toim.) päeva jooksul sellega ühele poole jõuda,» rääkis Tamm. Tema sõnul tegi kauplus seni omalt poolt kõik võimaliku, et linnud toodetele ligi ei pääseks ning olukorda osakondades jälgiti pidevalt. Selver vabandab ostjate ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles