Hukkunud töölised leidis uus vahetus

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maa-alune kaevandus.
Maa-alune kaevandus. Foto: Liis Treimann / Postimees

Venekeelse Postimehe andmetel võis eile õhtul hukkunud kaevurite surma põhjuseks olla lõhkamistöödel tekkinud gaasi sisse hingamine. ERR andmetel leidis mehed järgmine vahetus.

ERR-i korrespondent Ago Gaškovi sõnul leidis hukkunute surnukehad uus vahetus, vahendab ERR uudised. Surnukehad olid vägivallatunnusteta, välistatud on varing ja plahvatus ning ka see, et nad jäid kaevandusmehhanismide alla või vahele.

«Üks oletus on, et tegemist oli gaasi- või vingumürgistusega. Ja et umbteel oli probleeme ventilatsiooniga,» vahendas Gaškov spekulatsioone.

Sama kaevandusega seotud inimeste sõnul eile hukkunud Igor ja Nikolai lämbusid, kuna viibisid piirkonnas, kust ei olnud veel lõhkamiste käigus tekkinud gaasi välja ventileeritud, kirjutab venekeelne Postimees. Tavaliselt toimuvad ettevalmistustööd öösiti, et läbindajatele ala ette valmistada. Miks mehed viibisid seal kahekesi, pole veel teada. Kogenud kaevurite sõnul võis üks neist sattuda raskustesse ja teine läks talle appi ja jäi samuti lõksu.

Kaevurite sõnul on õnnetuste kõige sagedasemaks põhjuseks ohutusreeglite rikkumine. «Meil on tükitöö ja palka saame tehtu pealt. Kui tahad teenida lisaraha, siis tuleb võtta riske.»

Eile õhtul hukkusid Estonia kaevanduses toimunud õnnetuses 18-aastase staažiga 1976. aastal sündinud Nikolai ja 1977. aastal sündinud Igor.

Mõlemad mehed töötasid kaevanduses läbindajatena, kes rajavad maa all kaevanduskäike, teatas Eesti Energia.  Juhtunu osas on algatatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku § 198 lg 2 tunnustel: töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramine ettevaatamatusest, kui sellega on tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles