Vaata, millistel uuematel autodel on ülevaatuse läbimisega probleeme

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autode tehnoülevaatus. Illustreeriv foto.
Autode tehnoülevaatus. Illustreeriv foto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maanteeameti statistikast selgub, et enamasti on ülevaatuse mitteläbimise põhjuseks probleemid tuledega, aga saatuslikus võib saada ka ohukolmnurga puudumine. 

Maanteeameti andmetel olid 2013. aasta statistika põhjal tehnoülevaatusel tuvastatud vead enamasti seotud valgustusseadmetega, sinna hulka kuuluvad nii lähi- ja kaugtulede laternad kui ka numbrituled. Kõige enam levinud puudus oli lisavarustuse – ohukolmnurga, tulekustuti või tõkiskingad – puudumine. 

Tabelis on välja toodud statistika 2008-2009 aastal välja lastud sõidukite kohta. Keskmiselt ei läbinud korralist ülevaatust esimese korraga 3,25 protsenti sõidukitest. Kõige enam ehk pea kümnel protsendil kordadest ei pääsenud ülevaatuselt läbi Citroeni Berlingo mudel. 

Citroenidel oli lisaks valgustusseadmete probleemidele mittevastavusi seoses esi-ja tagateljega. Sinna hulka võivad kuuluda ka ohtlikud rikked nagu murdunud või deformeerinud telg ja telje ebakindel kinnitus.

Foto: maanteeamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles