Reisiguru.ee: Euroopa kõrgeimal paiknevad püsivalt asustatud külad

Reisiguru.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juf’i küla talvel.
Juf’i küla talvel. Foto: reisiguru.ee

Euroopa kõige kõrgemal paikneva püsivalt asuatatud asula tiitlile pretendeerivad Šveitsis asuv Juf’i küla ja Itaalias asuv Trepalle küla.

Juf’i külas asub kuus majapidamist, kus elab kokku umbes 24 inimest. Küla valdavalt ühe- ja kahekordsed hooned asuvad üksteise läheduses suhteliselt kitsal maa-alal. Juf’i küla oluliseks eripäraks on, et erinevalt paljudest teistest Šveitsi mägiküladest, ei kasva Juf’i külas ega selle lähiümbruses puid. Seetõttu on küla visuaalselt üpris kõleda ilmega.

Trepalle küla paikneb Juf’i külaga sarnasel põhjalaiusel, kuid Juf’i külast linnulennul umbes 50 kilomeetrit ida pool. Küla mõned osad paiknevad merepinnast 2209 meetri kõrgusel ehk kõrgemal kui Juf’i küla, kuid väidetavalt ei ole seal püsiasustust. Trepalle küla keskus asub merepinnast 2069 meetri kõrgusel ehk Juf’i külast madalamal.

Loe neist lähemalt Reisiguru.ee-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles