Vana mobiili saab nüüd raha eest ära anda

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Rohelise eluviisi pooldajad Paul-Kristian Padrik ja Urvo Männama lõid firma, mis ostab kokku kasutatud ja katkiseid mobiiltelefone ning saadab nad taaskasutusse.

Mobiiliringlus OÜ teenuse kasutamiseks tuleb ettevõtte veebilehel tellida endale koju ringluspakett, milles sisalduvasse pehmendustega tagastusümbrikusse saab panna oma kasutatud või katkise mobiiltelefoni. Tagastusümbriku postikulud on juba ette tasutud.

Mobiiltelefonide eest tasumine toimub kliendi jaoks mugavalt ja kiiresti: kõikide kasutus- või parandamiskõlblike telefonide eest laekub raha kliendi kontole alates vastuvõtmishetkest 24 tunni jooksul.

Ringluspaketi tellimise ja mobiiltelefonide hinnakirjaga, mis võib sõltuvalt turunõudlusest muutuda, on võimalik lähemalt tutvuda Mobiiliringlus OÜ koduleheküljel. Näiteks Nokia E90 eest saab maksimaalselt 737 krooni, Nokia N900 eest 1581 ja Nokia N97 eest 1352 krooni, Apple iPhone’i eest aga sõltuvalt mudelist ja mälumahust 217 kuni 2535 krooni.

Vana telefoni eest saadav hind sõltub Paul-Kristian Padriku selgitusel selle seisukorrast. «Kui on täiesti terve, siis saab täishinna; kui on mingi viga küljes - näiteks ta ei helista või on aku kadunud -, siis saab 50 protsenti hinnast; kui on täiesti puruks - näiteks on veekahjustus või ei võta üldse pilti ette -, siis ei saa üldse mitte midagi,» rääkis ta.

Padriku sõnul saadetakse kokku kogutud ja testitud telefonid Lääne-Euroopasse, kus paljud neist võetakse uuesti kasutusse - korpused, akud ja vajadusel muud katkised osad vahetatakse välja, karbid pannakse juurde ning telefon näeb seejärel välja nagu uus.

«Need telefonid, mis on täitsa puruks või kasutamiskõlbmatud, purustatakse ära ja eraldatakse metall plastist,» ütles Padrik.

Mobiiliringlus OÜ teeb koostööd ka mitmete heategevusorganisatsioonidega ning klientidel on võimalik taaskasutatud mobiiltelefonide eest saadud raha annetada heategevuseks.

Keskkonnasäästlik mobiilide taaskasutamine on mitmetes Euroopa riikides levinud, sest sellega vähendatakse ohtlike jäätmete hulka prügimäel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles