SEB: varsti külastatakse pangakontorit korra aastas

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB kontor.
SEB kontor. Foto: Valgamaalane

SEB teatel tehakse 99 protsenti pangatehingutest juba elektroonselt ning varsti külastatakse pangakontorit vaid korra aastas.

SEB sulgeb täna Lätis kümme pangakontorit. Eestis ei kavatse praegu pank 27-st kontorist ühtegi sulgeda. Küll ootavad SEB Rakvere kontorit ees muutused.

«Alustame seal ulatusliku remondiga, et kontor vastaks paremini klientide muutunud vajadustele ning oleks meie klientide jaoks mugavam ja kaunim,» ütles SEB juhatuse liige Eerika Vaikmäe-Koit.

Tema sõnul on panga teeninduskontseptsioon aja jooksul muutunud ja pangakontorist on saanud pigem nõustamiskeskus -  igapäevatehingud on liikunud elektroonsetesse kanalitesse ja kontorit külastatakse pigem hea nõu saamiseks.

Ta märkis, et 99 protsenti pangatehingutest tehakse täna juba elektroonselt ning üle-eestiline statistika näitab, et aastaga väheneb tavakülastuste arv kontorites umbes 15 protsenti.

«Varsti on pangakanalite kasutatavus aga selline, et klient külastab mobiilipanka korra päevas, internetipanka korra nädalas ja kontorit korra aastas,» tõdes Eerika Vaikmäe-Koit.

Pangaautomaatide võrgu arendamisele läheneb SEB kogukonna põhiselt, samuti jälgitakse pidevalt pangaautomaatide kasutatavust. «Liigutame ümber neid sularahaautomaate, mille kasutatavus on väike ja muudame automaatide pargi suurust ka vastavalt sellele,» lausus Eerika Vaikmäe-Koit.

Kui enne võis olla kõrvuti või lähestikku kaks automaati, üks, millest sai sularaha välja võtta ja teine, millesse sai sularaha sisse panna, siis selliseid kahe automaadi kooslusi on SEB viimasel ajal järjest ühe automaadiga asendanud. 2012. aasta lõpus oli SEB-l 284 sularahaautomaati, 2014. aasta lõpus 253.

Kontorivõrgu osas teeb SEB koostööd Eesti Postiga, praegu on SEB-l üle Eesti 212 postipanka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles