Vene külastajate nappus toob spaadesse hinnalanguse

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eelmise aasta lõpul vähenes paljudes Eesti spaades Vene külastajate hulk märgatavalt. Kuna sama trend on jätkumas ka uuel aastal, on oodata soodsamaid spaahindu.   

«Alates 10.jaanuarist kuni tänaseni on Vene turiste meil majas 54 protsenti vähem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga,» rääkis Pärnus asuva Estonia Spa Hotelsi müügi- ja turundusjuht Ave Pill.

«Tõesti pakume praegu ka suuri soodustusi. Veebruariks on meil hetkel messipakkumisena kaheöine sooduspakett hinnaga 79 eurot/inimene ja selles sisalduvad lisaks majutusele ka raviprotseduurid ning Termide sauna- ja veekeskuse kasutus.»

Tallinnas asuva Meriton Hotelli turundusdirektor Mare Terri-Voogma sõnul on Vene turiste ka nende spaas palju vähem kui varasematel aastatel. «Nii et see trend jätkub. Tube broneeritakse pigem online kanalite kaudu, reisibüroode kaudu vähe,» selgitas ta.

«Hotellide jaoks on aasta algus alati «väljakutseid esitav» periood,» ütles Terri-Voogma ja lisas, et soodsamad hinnad on suunatud eelkõige kohalikule turule ja lähinaabritele. Hotellitoa hinnad on hetkel Meritonis alates 49 eurot /öö.

Kalev Spa hotelli direktor Piret Betlem sõnas, et kui üldiselt 2014. aastal Vene külastajate arv võrreldes varasemaga isegi tõusis, siis detsembris siiski oli juba märgata kümneprotsendilist Vene turistide arvu kukkumist. «Muutuseid rahvuste lõikes on näha ka jaanuaris, mil ainsana on langenud ettearvatult just Vene turistide osakaal ja seda mullu sama ajaga võrreldes koguni ligi 20 protsenti,» nentis Betlem.

«Ilmselt on selles süüdi Vene rubla ebasoodne kurss euro suhtes ja fakt, et suur hulk Venemaa koostööpartnereid-reisikorraldajaid sattusid mullu rahalistesse raskustesse ja sulgesid uksed,» lisas ta. Tühjematel päevadel, eriti nädala sees, leiab Betlemi sõnul nii väga soodsaid hotellipakette kui ka allahindlusi lisateenustele.

Siiski ei kurda kõik spaad Vene turu langeva trendi üle. Aastavahetusel oli küll Tallinna Viimsi spaas võrreldes möödunud aastaga väike langus, kuid müügijuht Kaja Sihi sõnul on hetkel on idanaabrite osakaal külastajate seas stabiilne ning muutust nad selles osas ei prognoosi.

Uusi turge otsides on spaad hakanud oma teenust aktiivsemalt müüma teiste riikide koostööpartnerite ja internetikanalite kaudu. «Näiteks norralaste arv koguni kolmekordistus aasta varasemaga võrreldes, kuid muidugi on ühe kuu põhjal veel vara mingeid järeldusi trendide osas teha,» märkis Piret Betlem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles