5 soovitust suusareisi kavandamiseks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbimõeldud plaan suurendab suusareisi õnnestumist.
Läbimõeldud plaan suurendab suusareisi õnnestumist. Foto: SCANPIX

Suusareisi õnnestumise või ebaõnnestumise määravad paar konkreetset asja, mistõttu on hea selle kavandamisel järgi mõningaid näpunäiteid.

ShoppingBlitz blogi toob välja viis soovitust, mis aitavad kauaigatsetud suusapuhkusest maksimumi võtta.

1. Pane paika kuupäev

Reisi peale, mille jaoks on vaja pikemaks perioodiks – nädal, paar – öömaja, tasub vähemalt kuu aega enne mõtlema hakata. Kui see on esimene kord, kui lähed suusareisile, tasub planeerimisel veel mitu nädalat lisaks võtta.

2. Jälgi ilmaennustusi

Kuigi ilmaennustamine on tänamatu töö, sest pooltel juhtudel ilm muutub, on siiski oluline hoida silm peal reisikoha ilmaoludel. Kui lähed mägedesse suusatama, siis hoia silm peal mäe kodulehel, kus tavaliselt on kõige uuem info ilmastikuolude kohta üleval.

3. Vaata üle oma riided

See võib küll kõlada väga loogiliselt, kuid alati tasub ikka üle vaadata, kas on olemas ka tagavarariided, mida nii külmema või vesisema ilma korral kanda saaks. Lisaks tasub üle vaadata, kas senine suusajope, suusapüksid, kindad, mäeprillid jne lähevad jätkuvalt selga ning on mõeldud konkreetsetes ilmastikuoludes kandmiseks.

4. Kogu kokku vajaminevad dokumendid

Kui lähed suusakuurorti, millel on erinevatele teenustele ka sooduspakkumisi ja -kuponge, tasub need kaasa võtta. Lisaks tasub üle vaadata, kas suusavarustuse rendikinnitused, mäepileti ja majutuse kinnitused on olemas ja vajaduse korral need välja printida.

5. Valmistu ootamatusteks

Reisikotti pakkides tasub valmis ka sellisteks ootamatusteks, kus võib vaja minna aspiriini, gripirohtu, ühekordseid kaameraid vms. Alati on hea pakkida kaasa ka snäkke, müslibatoone, vett, mis võivad suusakuurortis hingehinda maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles