Käsipagasilt hakatakse võtma lisaproove

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennureisijatel tuleb rohkem aega varuda.
Lennureisijatel tuleb rohkem aega varuda. Foto: SCANPIX

Seoses kasvanud terroriohule kehtestatakse täiendavad turvameetmed ja käsipagasilt hakatakse pisteliselt võtma proove.

«Euroopa Komisjon on lähiajal kehtestamas täiendavaid nõudeid lennule suunduvate reisijatega kaasas olevate esemete sh käsipagasi julgestuskontrollile,» ütles Tallinna lennujaama pressiesindaja Margot Holts. Kõik Euroopa Liidu lennuväljad alustavad alates 1. märtsist  käsipagasi läbivaatusel pisteliselt täiendavate julgestusmeetmete kohaldamist, mille käigus võetakse käsipagasilt proove tuvastamaks võimalike lõhkeainete jälgi.

Protseduur on juba kasutusele võetud Ameerika Ühendriikides ja võetakse kõigis Euroopa Liidu lennujaamades. Kontrolli viiakse kõigis liikmesriikide lennujaamades läbi sarnaselt.

«Kuna teostame täiendavat kontrolli pisteliselt, siis esialgu julgestuse järjekorrad ei tohiks muudatuse tõttu pikemaks venida, kuid soovitame siiski lennujaama tulla varakult, et oma väljalennule jõuda,» ütles Tallinna lennujaama lennundusjulgestuse juht Tarvi Pihlakas. Kuna kontrolli tehakse pisteliselt, siis ei tohiks järjekorrad praegusest pikemaks venida. Küll aga soovitab lennujaam tulla kohale 1,5-2 tundi enne lennu väljumist.

«Loodame reisijate mõistvale suhtumisele – kõik lennundusjulgestusprotseduurid tehakse reisija turvalisuse huvides,» kinnitas Pihlakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles