Video: Singapuri restoranis teenindavad kliente droonid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Droonkelnerid» Singapuri restoranis.
«Droonkelnerid» Singapuri restoranis. Foto: youtube.com

Ühes Singapuri restoranis katsetatakse n-ö droonkelnereid, mis muutvat teeninduse lõppkokkuvõttes kiiremaks.

Neid nimetatakse ka lendavateks robotiteks, mida kasutatakse näiteks apelsinimahla ja praadide transportimiseks köögist söögisaali.

Kui kokk on roa valmis saanud, asetab ta selle droonile. Sinna saab sisestada lauanumbri ning robotkelner liigub iseseisvalt lauani. Siiski on ettekandja ülesandeks toit või jook droonilt maha võtta ja see lauale panna.

Selliste Infinium Robotics poolt loodud droonkelnerite kasutuselevõtt aitab säästa kelnerite aega. Nad ei pea enam köögivahet jooksma, vaid saavad keskenduda tellimuste võtmisele ja klientide soovide täitmisele.

Infinium Roboticsi tegevdirektori Junyang Wooni sõnul on paljudel inimestel hirm selle ees, et droonid lendavad nende pea kohal, kuid tema kinnitusel pole muretsemiseks põhjust.

Robotid lendavad peade kohal arvutiprogrammi poolt kaardistatud radadel, liikumiseks kasutavad nad infrapuna sensoreid, mis on restorani paigaldatud.

Vaata lähemalt allpool olevast BBC videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles