Leedu littide vahetamisega tasub kiirustada

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupluse kassast varastati sularaha. Foto on illustratiivne.
Kaupluse kassast varastati sularaha. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Aasta algusest euroalaga ühinenud Leedu võttis liti asemel kasutusele euro ning varem kasutusel olnud rahatähti saab Eesti Pangas teenustasuta uue valuuta vastu vahetada vaid veebruari lõpuni.

Üks euro on 3,45280 litti. Liti pangatähti saab vahetada eurosularahaks keskkursiga ja teenustasuta Eesti Panga muuseumis selle lahtioleku ajal. Päevalimiit inimese ja tehingu kohta on tuhat eurot. Liti münte Eesti Pank ei vaheta.

Uue riigi liitumisel euroalaga vahetavad kõik euroala keskpangad uue liikmesriigi endist rahvusvaluutat eurode vastu kahe kuu jooksul. Alates märtsist saavad inimesed enda kätte jäänud litte vahetada keskkursiga vaid Leedus.

Eesti Panga sularaha- ja taristuosakonna juhataja Rait Roosve sõnul on Eesti inimesed olnud usinad littide vahetajad. Teisest jaanuarist üheksanda veebruarini on Eesti Pangas litte vahetatud 37 tuhande euro väärtuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles