Pentsikud kodud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukas maja Nigeerias: näeb välja, nagu oleks tõeline lennumasin maandunud otse hoone katusele.
Lennukas maja Nigeerias: näeb välja, nagu oleks tõeline lennumasin maandunud otse hoone katusele. Foto: Reuters / Scanpix

Kas teil on kunagi tekkinud soov elada nagu seeneuss, mereelukas või vaarao? On teid paelunud mõte elada hiiglaslikus tualetipotis või endises kirikus? Kuidas oleks aga elada majas, mille laius jääb pisut alla meetri? Kui need ei tundu ahvatlevad valikud, siis te ilmselt ei kuulu järgmiste maailma veidramate elumajade omanike sekka.

Midagi ei jää varju

Tōkyōs keset tavalisi korterelamuid asub üks erakordselt pilkupüüdev läbipaistvate klaasseintega maja, kus naabrite pilkude eest on keeruline peitu pugeda. Maja tellinud noorpaari sooviks oli elada justkui puu otsas, aga moodsal viisil. Nii on 85-ruutmeetrine elamu peale läbipaistvuse veelgi erilisem tänu eri kõrguse ja suurusega 21 põrandaplaadile, mis võimaldavad rahulikult ronida ja askeldada erinevatel tasapindadel nagu puuokstel. Jaapani arhitekti Sou Fujimoto sõnul ongi maja parimaks osaks see, et erinevad ruumid on üksteisega mugavalt ühenduses ning pereliikmeid on kuulda igast maja nurgast. Privaatsuse puudumise kompenseerib küll mõnus igast ilmakaarest pärinev valgus, aga väga hubast kodutunnet see küll ei paista tekitavat. Siiski on liigse tähelepanu korral võimalus tõmmata ette ka kardinad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles