Kõige uskumatumad asjad, mida inimesed hotellidest kaasa võtavad

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellis saab veeta romantilise puhkuse.
Hotellis saab veeta romantilise puhkuse. Foto: Panther Media

Kuigi pole just suur uudis, et inimesed kipuvad hotellidest neile meelepärase pihta panema, on mõned inimesed lausa uskumatult jultunud ning võtavad kaasa pealtnäha võimatuid asju.

Mõned pikanäpumehed tahavad saada «teenust kogu raha eest», teised ei ole aga sellega rahul ning pistavad seetõttu midagi tasku, kirjutab news.com.au. Kolmandatele meeldib endale hotelliskäigust mõni «suveniir» koju kaasa võtta.

Mõned näited eriskummalistest vargustest:

Kunstnik Andy Warholi tööd, mis võeti hotellist W Hong Kong.

Hotellist Best Western hotel näpati enam kui kolme ja poole meetrine lennukimudel. Keegi tea, kuidas õnnestus kliendil sellega hotellist välja hiilida.

Samast hotellist varastati ka raudrüü.

Allikas: Urmas Luik. Foto on illustratiivne. Pildil näeb Pärnus asunud raudrüüd. Selliseid rüüsid üritasid ka vargad pihta panna.
Allikas: Urmas Luik. Foto on illustratiivne. Pildil näeb Pärnus asunud raudrüüd. Selliseid rüüsid üritasid ka vargad pihta panna. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pealtnägija rääkis Telegraphile, kuidas kolm maskeerunud meest üritasid tiibklaverit hotelli fuajeest läbi vedada.

Üks klient üritas Berliini hotellist kaasa võtta peaaegu kogu duširuumi. Osav pikanäpumees võttis osadeks massaažiduši ning püüdis varastada ka kraane, WC-poti kaant ning valamut.

Suurbritannia hotellikülastaja püüdis kaasa haarata Hotel du Vinist karu peast valmistatud topist. Kelm jäi aga vahele ning sõbrad ostsid talle pärast selle sama topise pulmakingituseks.

Foto: Sven Andreson. Foto on illustratiivne. Pildil on Valgamaa muuseumisse toodud karu topis. Karupeaga topis on kaasa võtnud võtnud aga ka hotellikülastajad.
Foto: Sven Andreson. Foto on illustratiivne. Pildil on Valgamaa muuseumisse toodud karu topis. Karupeaga topis on kaasa võtnud võtnud aga ka hotellikülastajad. Foto: Sven Andreson/Valgamaalane

Paljud võtavad küll minibaari külmikust jooke, kuid üks inimene üritas lahkuda Dubai viie tärni hotellist koos külmikuga, mis oli oli omakorda kinnitatud diivani külge.

Hotelli Four Seasons Beverly Hills külastaja üritas kaasa võtta marmorist kaminat.

Ühele külastajale hakkas meeldima keskaegne mõõk.   

Samuti üritas üks külastaja kaasa võtta ka hotelliomaniku koera.

Kõige rohkem võeti kaasa neid asju:

Väiksed šampoonid ja seebid

Näiteks ei pea inimesed sageli varguseks väikese šampoonipudeli või seebi kaasavõtmist. «Ma olen ju selle eest maksnud,» imestatakse. Nii kasutavad mõned hotellid väikseid esemeid ka osana turundusest, sest ka näiteks firma nimega pastapliiatsit tahetakse lahkudes kotti panna.

Vaasid

Hotellile juba veidi kulukamaks lähevad inimesed, kes võtavad ära minnes kaasa näiteks vaase, võitoose või tuhatoose.

Padjad

Patjade kadumist märkab hotell kindlasti. Pooltel kordadel saadetakse arvatavale pikanäpumehele ka kiri sisuga: loodetavasti naudite patja – siin on arve. Lisaks on hotellide oma must nimekiri, kuhu lisatakse padjaga lahkunud hotellikülastaja nimi. Mõni hotell on läinud aga veelgi kaugemale ning investeerib mikrokiipidega voodipesusse, mille varastamist on veelgi lihtsam kontrollida.

Lisaks eespool mainitud enamlevinud esemetele on aga hotellidest kaasa võetud ka hoopis jaburamaid asju.

Patja ei tasu hotellist kaasa võtta.
Patja ei tasu hotellist kaasa võtta. Foto: Panther Media
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles