Assotsiatsioon Anti-AIDS tähistab 20. juubelit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aidsi vastu võitlemist sümboliseerivad punased lindid.
Aidsi vastu võitlemist sümboliseerivad punased lindid. Foto: SCANPIX.

Assotsiatsioon Anti-AIDS tähistab pühapäeval oma tegevuse 20. juubelit, esmaspäeval toimub sel puhul pidulik üritus Tallinna tervishoiumuuseumis.

Assotsiatsiooni presidendi Ljudmilla Priimäe sõnul on Anti-AIDS mittetulundusühing, mis tegeleb HIV-nakkuse ja teiste sugulisel teel levivate haiguste ennetamisega ning tervislike eluviiside edendamisega.

«Eestis registreeriti esimene HIV-nakkuse juht 1988. aastal. 1990. aastal, kui ei olnud ühtki riiklikku ennetusega tegelevat organisatsiooni, asutati vabatahtlike poolt Eesti Assotsiatsioon Anti-AIDS,» rääkis Priimägi.

Assotsiatsioon töötas välja ennetustöö strateegia, mis sai aluseks valitsuse poolt 1992. aastal vastuvõetud aidsiprofülaktika riiklikule programmile.

Alates 1996. aastast teeb Anti-AIDS ennetustööd Euroopa Liidu programmi PHARE, Avatud Eesti Fondi ja teiste sihtfinantseeritud projektide vahendite arvel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles