Eestis hakati jogurtit pakendama eriti innovaatiliselt

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus jogurtipakend.
Uus jogurtipakend. Foto: Farmi

Farmi Piimatööstus käivitas uue pakendusliini, kus villitud jogurtipakkidest saab viimsegi tilga kätte ning seejärel tühja pakendi pisikeseks kokku voltida. 

Farmi Piimatööstus tegevjuht Valdis Noppel rääkis Põhjarannikule, et Pure-Pak®Sense pakend on piimatoodete pakendamisel kõige mugavam ja säästlikum kartongpakend.

«Eestis on see kõige suurema korgiga pakend, mis teeb valamise mugavaks. Ka ei ole korgi all mingit «segavat faktorit», mida pakki avades peaks eemaldama. Kasutajasõbralikkust lisavad ka pakendi külgedele pressitud lained, tänu millele on seda mugavam käes hoida,» tutvustas ta uudset lahendust.  Kui pakk hakkab tühjaks saama, saab selle pakendil olevate joonte järgi kergesti kokku voltida – õpetus on seal piltidena olemas – ning sel moel kogu sisu välja pigistada.

Rootsis tehtud katsed näitavad, et Pure-Pak®Sense pakendist on võimalik kätte saada 99% tootest. Oluline on see just paksemate toodete, näiteks jogurti puhul, mida tavapärases kartongpakendis kipub päris palju pakendi seintele jääma ja sel moel kaotsi minema.

Oluline on seegi, et tühja pakendi saab väga väikseks kokku voltida ning see võtab prügikastis vähem ruumi. Ja see, et pakendi ülanurgad on kergelt kumerad ega lõhu tänu sellele enam kilest poekotte.

Esialgu villitakse uude ühekilogrammisesse pakendisseKoorene jogurt kirssidega, Koorene jogurt mustikatega ning laktoosivabad Aiamarjadega jogurt ja Troopiline jogurt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles