Lauahõbe rikub toidu maitse

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauahõbe.
Lauahõbe. Foto: SCANPIX

Hiljuti Inglismaal tehtud uuringust selgus, et lauahõbe võib anda toidule väga halva maitse.

Londoni Ülikooli kolledži teadlased tegid uuringu teemal, kuidas erinevad metallid võivad mõjutada toidu maitset, kirjutab The Telegraph.

Uuringu käigus paluti vabatahtlikel «maitsta» seitsmest erinevast metallist lusikaid. Sinna hulka kuulusid vase, kroomi, tsingi, tina, roostevaba terase, kulla ja hõbedaga kaetud lusikad. Sama protseduuri korrati, lisades lusikale magusat, soolast ja haput sööki, et teada saada, kuidas erinevad materjalid toidu maitset mõjutavad.

Selgus, et kullast lusikad maitsesid kõige paremini, seda nii söögiga kui ka ilma. Teisele kohale jäi roostevaba teras ja viimase koha sai hõbelusikas, sest see reageeris halvasti nii puuviljades olevatele hapetele kui ka näiteks munas olevale väävlile. 

Magusa toidu söömiseks on uuringu järgi parimad vase ja tsingiga kaetud lusikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles