Täna algava turismimessi Tourest 2015 avav majandus- ja taristuminister Urve Palo peab siseturismi tähtsaks

, teemalehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuminister Urve Palo.
Majandus- ja taristuminister Urve Palo. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna, 13. veebruaril algava ja terve nädalavahetuse kestva turismimessi Tourest 2015 avab majandus- ja taristuminister Urve Palo, kes rõhutab turismi tähtsust Eesti majandusele ja siseturismi olulisust.

«Vaatamata sellele, et meie ida-naabrite külastatavus meie juurde on vähenenud, näitab turismisektor üldiseid kasvutrende,» sõnas Palo Postimehele. «Turism on jätkuvalt oluline osa Eesti majanduse arengust. Eile tutvustas Eesti Statistikaamet 2014. aasta turismisektori numbreid – selgub, et turism annab Eesti majandusele ja SKPle olulist tuge. Turismiteenuste pakkumisest tulev raha moodustab Eesti SKPst 6,6 protsenti.»

Palo sõnul näitab tõsist tõusutrendi siinkohas just Eesti siseturism. «See omakorda tähendab regionaalset tööhõivet ja elatustaseme kasvu. Samuti on hea tõdeda, et üha rohkem tullakse Eestisse reisima meie põnevate kultuuriürituste pärast, mis ka rahvusvaheliselt tuntust koguvad, nagu Tallinn Music Week, Rally Estonia, Saaremaa ooperipäevad jms,» lotles Palo.

Tema sõnul on meie külaliste sihtpunktides tähtsa koha leidnud ka suvel avatud Lottemaa teemapark, Haapsalu Valge Daami päevad ning veel kümned ja kümned üritused ning paigad vanades linnasüdametes peetavatest laatadest kontsertideni rabasaartel.

Minister kutsub kõiki üles olema aktiivne ning nutikas siseturist. «Siseturismi osakaalu kasv näitab, et Eesti ei ole põnevaks sihtkohaks mitte ainult välismaalastele, vaid ka meile endile. Soovin, et avastaksime rohkem Eestimaa põnevaid kohti ja üritusi, sest nii toetame oma turismiettevõtjaid kõige enam.»

Tourest 2015 avatakse täna südapäeval (vt ka tourest.eu/est/programm)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles