Maksutagastusest saab teada e-posti teel

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde sõnul saadab maksuamet tänavu maksu tagastamise otsuse kohta maksumaksjatele e-posti teel teate ja siis on juba järgmisel-ülejärgmisel päeval oodata, see raha jõuab ka panka.

«Ei pea hakkama küsima ega käima vaatamas, et millal see maks üle tuleb,» lisas ta.

Samuti tuleb Udde sõnul e-kiri, kui on moodustatud maksuteade.

E-kiri saadetakse maksumaksjale ka siis, kui esitatud tuludeklaratsiooniga tekib mingi probleem. «Näietks kui me tahame kontrollida uut eluasemelaenu, siis me saadame meili: olge hea, minge vaadake maksuametis, missugune probleem teil on ja toimige siis vastavalt.»

Udde sõnul on selle aasta muudatus ka see, et paberil maksuteate või eriotsuse saab inimene sellisel juhul, kui ta ise selle tellib. «Kui ta seda maksuteadet paberil ei telli, siis saab ta selle kätte ainult elektroonselt ja paberil me ei saada. Paberi saadame nüüd neile, kes ei kasuta e-maksuametit ehk siis esitavad oma tuludeklaratsiooni paberkandjal, nendel eeldatavalt ei ole võimalik seda internetis vaatamas käia,» rääkis ta.

«Kui on tehtud eriotsus, näiteks juhul, kus isikul on küll tagastamisele kuuluvat maksu, kuid kahjuks on tal võlad ja mingid võlad jäävad üles ja intressinõuded, siis me teeme nõude ja saadame meilile, et loodetavasti nad saavad selle kätte. Paberit enam ei kasuta –  hoiame kokku maksumaksja raha,» lisas Udde.

Samuti tõi ta välja, et sel aastal saab deklaratsiooni alusel tekkinud maksukohustused või võlad kohe deklaratsiooni täites ära maksta – enam ei pea minema e-maksuametis surfama ja otsima, kus saab oma võlad ära õiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles