Lahendati ideaalse tee saladus

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned lisavad teele sidrunit.
Mõned lisavad teele sidrunit. Foto: Panther Media

Briti standardiamet avaldas ekspertide koostatud juhendi, kuidas valmistada ideaalne tassike teed.

Inglased joovad teed piimaga. Standardiameti juhendi järgi tulekski esimesena valada tassi piim, kirjutab Independent.

Tass võiks olla portselanist ning 74 kuni 78 millimeetrit lai ja 83 kuni 87 millimeetrit kõrge. Iga saja milliliitrit vee kohta peaks olema kaks grammi teed. Kui kasutada pakiteed, tuleks väiksemasse teekannu panna kaks pakki ning suuremasse neli teepakki.

Oluline on ka tee serveerimise temperatuur. Kõige parema tulemuse saamiseks ei tohiks see olla kõrgem kui 85 kraadi ega madalam kui 60 kraadi.

Samuti tasub hoida silm peal kellal. Standardiameti sõnul tuleks lasta teel tõmmata kuus minutit, sest selle aja jooksul jõuavad kõik maitsed teelehtedest eralduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles