Maailma suurim moefirma lõpetab angooravillast rõivaste müümise

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inditex, mis omab teiste seas Zarat, Massimo Duttit ja Bershkat, lõpetab loomaõiguste aktivistide survel angooravillast rõivaste müümise.

Inditexi kinnitusel lõpetatakse pärast kuid kestnud survet angooravillast toodete müük kõigis 6400 kaupluses, vahendab kcci.com.

Loomakaitseorganisatsioon PETA on näidanud videosid sellest, kuidas elusad angoorajänesed kisendavad, kui neilt Hiina farmides karvu nahalt kistakse. Lisaks muid jubedaid kaadreid kümnes erinevas farmis toimuvast.

Hiinas toodetakse umbes 90 protsenti maailma angooravillast. Oma pehme tekstuuri tõttu kasutatakse seda paljude kohevate džemprite ja sokkide valmistamiseks.

Ent paljud ettevõtted on lõpetanud angooravilla kasutamise pärast 2013. aastal toimunud PETA kampaaniat, mis paljastas loomade piinamise Hiina farmides.

Inditex liitus nüüd mitmete globaalsete brändidega, nagu ASOS, H&M ja Calvin Klein, mis kõik väldivad angooravilla kasutamist. Üks suuremaid brände, kes pole veel selle kasutamisest loobunud, on Benetton.

Inditex annetab 20 000 angooravillast džemprit, salli ja muud Süüria põgenikele Liibanonis. PETA kinnitusel on müümata jäänud rõivakuhja väärtuseks umbes 878 000 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles