Löökaugud lähevad kalliks maksma

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lagunenud tänav - Juurdeveo tänav Türi ja Kauba tänava vahel
Lagunenud tänav - Juurdeveo tänav Türi ja Kauba tänava vahel Foto: Peeter Langovits

Kindlustusfirma teatel ulatub ainuüksi tänavu registreeritud löökaugu tekitatud sõiduki keskmine kahju 1000 euroni.

PZU Kindlustus on tänavu registreerinud ja hüvitanud üle 30 löökaukudest tingitud sõidukikahju, mille keskmine kahjusumma kindlustusettevõttele on ligi 750 eurot. Arvestades kliendi omavastutuse osa tekitab üks löökauk ligi 1000-eurose kahju, teatas ettevõte.

Muutlikud ilmad on halvendanud teede seisukorda ning karta on löökaukudest tingitud kahjude suurenemist.

Kindlustusfirma soovitab autojuhtidel jälgida tähelepanelikult auklikust teest hoiatavaid märke ja valida sobiv sõidukiirus.

«Löökaugust läbisõidu tagajärjel tekkinud kahjustused korvab kaskokindlustus, ilma milleta jäävad kulud sõidukiomaniku kanda, juhul kui ei õnnestu pöörata nõuet teeomaniku vastu,» ütles PZU Kindlustuse sõidukikahjude grupi juht Jaanus Tanne.

Tanne sõnul tuleb kindlustusvõtjal tasuda kaskokindlustuse lepingus määratletud omavastutus, mille hüvitamist saab ka nõuda tee omanikult. «Samuti tuleb hüvitise saamiseks pöörduda otse tee omaniku poole juhul, kui kindlustus puudub. Iga juhtumi korral on oluline, et kõik toimunu asjaolud oleksid täpselt dokumenteeritud ja fikseeritud,» rõhutas Tanne.

Kuna tee omanikule nõude esitamise ja võimaliku hüvitise saamise vahele võivad jääda mõned kuud ning löökaugu tekitatud kahjud võivad halvimal juhul küündida mitme tuhande euroni on mõistlik omada riskide maandamiseks kaskokindlustust, soovitab kindlustusfirma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles