Itaalia rõivabrändi riidesildil ilutseb soovitus memmepoegadele

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: facebook.com

Põhja-Itaalia poliitik väljendas pahameelt kui avastas riideesemelt soovituse, et selle omanik peaks laskma oma emal see enne ära triikida, sest «see on emade töö».

Emilia-Romagna piirkonna seadusandliku kogu volinik Federica Mazzoni süüdistab Itaalia rõivatootja brändi Shoeshine’i seksismis, pärast seda kui tema sõbranna avastas oma poja kampsunilt sildi kummalise soovitusega, kirjutab The Local.

Kõikide levinud soovituste lõpus, mis juhendil kirjas nagu «ainult külmpesu» ja «keemiline puhastus pole lubatud», asub tekst, mis asja lihtsamalt kokku võtab: «...või anna see oma emale, see kõik on tema töö.»

Demokraatliku erakonna poliitik postitas pildi kampsuni sildist ning süüdistas rõivabrändi aegunud stereotüüpide põlistamises.

«Pesu pesemine ei ole ema töö. Isad on ka võimelised pesumasinal nuppu vajutama,» kirjutas naine oma Facebooki postituses.

Lisaks sellele, et poliitiku hinnangul on tegemist naisi solvava ja seksitliku sõnumiga, peaksid tema hinnangul end puudutatuna tundma ka mehed, sest sõnum annab signaali justkui «mehed ei saaks hakkama ka lihtsa masinapesuga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles