Estonian Air kaotas jaanuaris reisijaid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air.
Estonian Air. Foto: Toomas Huik / Postimees

Estonian Airiga lendavate reisijate hulk vähenes möödunud aasta jaanuarikuuga võrreldes. Tänavu teenindas lennufirma jaanuaris 35 313 reisijat, mullu 37 673 inimest.

See-eest toimus tänavu 818 lendu, eelmisel aastal oli lendude arv 786.

 «Jaanuarikuu oli prognoositust pisut tagasihoidlikuma tulemusega, mida mõjutas jätkuv ebastabiilne olukord idaturgudel, mille tõttu on ka nõudlus ja lendude sagedus antud liinidel möödunud aastaga võrreldes langenud. Teise tegurina näeme kasvavat konkurentsi lennundusturul ning sellest tingitud survet piletihindadele,» lausus Estonian Airi juhatuse liige Indrek Randveer.

«Mullune kogemus näitab, et põhisihtkohtade kõrval mõjutavad reisijatearvu positiivselt just hooajalised sihtkohad, mis olid reisijate poolt väga hinnatud ka tänavusel Tourestil. Sel aastal prognoosime hooajaliste liinide mõju avaldumist mullusest varem, kuna juba märtsis taasalustame lendudega Pariisi ja Berliini, millele järgnevad aprillis Viin, Nice ja Split. Ühtlasi jätkuvad ka lennud Münchenisse, kuhu eelnevatel aastatel lendasime ainult talveperioodil,» lisas Randveer.

Estonian Airi lendude punktuaalsus ehk väljumise täpsus (15 minutit) oli 93,3 protsenti, mis on 2 protsendipunkti võrra kõrgem kui mullu samal ajal. Lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli tänavu jaanuaris 99,9 protsenti, mis on 0,8 protsendipunkti võrra kõrgem kui mullu samal ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles