Põnev keskajakeskus Lollandis

Reisiguru.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskajakeskuses asuv paadimaja.
Keskajakeskuses asuv paadimaja. Foto: Wikipedia.org

Taanis Sjællandi piirkonnas Lollandi saare idarannikul asub põnev keskajakeskus ehk Middelaldercentret, eksperimentaalne ajaloo vabaõhumuuseum, mis on keskendunud 14. sajandi lõpule ja 15. sajandi algusele Taanis.

Muuseum, mis alustas tegevust 1992. aastal (laiemalt 1994), kujutab endast tüüpilist keskaegset Taani alevit, kus asuvad turuväljak, sadam koos paatide ja laevadega, käsitööliste elamud jms. Muuseumis on olemas ka hulk koopiaid keskajal kasutatud relvadest, näiteks suurtükid, katapuldid, hallistad, vibud, harkpüssid, amud jne. Seejuures on kõik muuseumis olevad relvad valmistatud kohapeal ja 14–15. sajandile omaseid tööriistu ja töövõtteid kasutades. Muuseumis on ka oma n-ö tehnoloogiapark, kus püütakse keskaegseid võtteid kasutades luua erinevate keskaegsete leiutiste ja tehnoloogiate täissuuruses koopiaid.

Loe keskajakeskusest lähemalt Reisiguru.ee-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles