Lugeja küsib: miks ETV lastele liiga teeb?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeb tuska, kui lastesaadete asemel näidatakse suusatamist.
Teeb tuska, kui lastesaadete asemel näidatakse suusatamist. Foto: SCANPIX

«Miks alati lastesaated jäetakse ära ja näidatakse sporti selle asemel? Miks kunagi ei jäeta ETV põhikanali pealt  midagi ära ja suusatamist ei näidata näiteks nende välismaa sarjade asemel, mis seal õhtuti jooksevad? Eile oli  jälle järjekordne õhtu, kus ETV2-s oli lastesaadete asemel suusatamine ja ETV pealt tuli mingi vana 2004 aasta sari?» kurdab ema.

Vastab rahvusringhäälingu sporditoimetuse juht Rivo Saarna.

Eilse saatekavamuudatuse põhjus oli Faluni MMi korraldajate poolt viimasel hetkel (vaid paar päeva enne võistlust) tehtud võistlusprogrammi muudatused, mille tulemusena suusasprindi finaalsõitude aeg pikenes 25 minuti võrra. Ülekannet ETV-s jätkates oleks saatekava muudatuse pikkus olnud 50 minutit. Samuti ei oleks meil sarja «Ihult ja hingelt» olnud samal päeval õhtuses programmis esitada. Sarja vaatab iga päev 50 000 inimest, kellel oleks kolmas osa jäänud nägemata. Üleminekul ETV2 kanalile, katkestasime lasteprogrammi 25-ks minutiks.

Lisaks seriaali püsivaatajatele ning lastele tuleb meil arvestada ka suure hulga spordisõpradega, kes suusaülekandeid otsepildis jälgisid. Tegime raske südamega otsuse, muuta programmi nii vähe kui võimalik, ja seetõttu liikus sprindifinaalide ülekanne ajavahemikus 17:40 - 18:05 ETV2 kanalile, lasteprogrammi vahele. 

Info saatekava muudatusest oli meie veebilehel, samuti kuvasime infot nii ETV kui ETV2 ekraanil. 

Et konkreetset vastust ootavad ka lugeja kirjas esitatud küsimused, siis alustan sellest, et peame ETV2 lastevööndit 15:30 - 19:20 väga oluliseks osaks rahvusringhäälingu programmis. Julgen kinnitada, et on liialdus väita, nagu spordivõistluste tõttu jäetakse alati ära just lastesaated. See ei ole kindlasti nii, kuid paratamatult on suurvõistlustega seoses (olgu nendeks siis olümpiamängud või maailmameistrivõistlused) programmimuudatused vältimatud. Falunis toimuvate suusatamise MMi 30-st ülekandest näitame ETV kanalil 50 protsenti rohkem ülekandeid kui ETV2-s (18 ETV-s ja 12 ETV2-s). Neist 12-st suusaülekandest, mis ETV2 eetrisse jõuavad, omakorda vaid kuus mõjutavad osaliselt lastesaadete vööndit. 

Kokkuvõttes:

- ERR arvestab spordivõistluste ülekannete planeerimisel kõigi sihtrühmade ja vaatajagruppide huvidega.

- Lapsed ja lasteprogramm ETV2-s on meile tähtsad.

- Suurvõistlustega seotud programmimuudatused on televisioonis paratamatud, püüame neid ERRi programmides teha nii mõistlikult ja parimal viisil kui see võimalik on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles