Tulumaksu hakatakse tagasi maksma esmaspäevast

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet alustab esimeste tulumaksu tagastustega 23. veebruaril.
Maksu- ja tolliamet alustab esimeste tulumaksu tagastustega 23. veebruaril. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Maksu- ja tolliamet teatas, et alustab esimeste tulumaksu tagastustega esmaspäeval, 23. veebruaril. Tulumaksu saavad tagasi esimesed 30 000 deklareerijat summas 7,6 miljonit eurot.

Need, kellele tulumaks esmaspäeval tagastatakse, saavad täna peale lõunat teavituse e-postile. Sama info tuleb ka e-maksuametisse, kuhu võib samuti pilgu heita.

Nädala alguses lubas amet, et hakkab tulumaksu tagastama hiljemalt 26. veebruaril.

Tulumaks tagastatakse kiirelt neile e-maksuametis/e-tollis deklaratsiooni esitanud õiguskuulekatele inimestele, kelle tuludeklaratsioonid ei vaja täiendavat kontrolli. Õiguskuulekas on inimene, kelle 2013. aasta tuludeklaratsioon oli esitatud 31. märtsiks 2014 ja kellel pole maksuvõlga alates 2014. aasta 15. veebruarist kuni 2015. aasta 14. veebruarini.

Täna hommikuse seisuga on tuludeklaratsiooni esitajaid 390 390, ühine tuludeklaratsioon on esitatud 39 231 korral ning tagastamist ootab 63,7 miljonit eurot. Juurde tuleb maksta 2,9 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles