Lumetormi peljanud stjuardessid jätsid lennule minemata

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norwegian Air Shuttle´i lennuk
Norwegian Air Shuttle´i lennuk Foto: SCANPIX

Norwegiani lennufirma piloot võttis vastu ulja otsuse lennata pooliku meeskonnaga Stockholmist New Yorki.

Norwegiani piloodil, kelle ülesandeks oli lennuk mehitada, tekkis oma töötajatega lahkheli, kas tõusnud tormiga nii pikaks lennuks üldse õhku tõusta, kirjutab The Local.

Pooled pardatöötajad lahkusid sõneluses, kuid piloot otsustas sellest hoolimata õhku tõusta.

Vahejuhtum leidis aset 26. jaanuaril kui piloot hakkas pardatöötjatega vaidlema selle üle, kas üleookeaniline lend on läheneva lumetormiga ikka piisavalt ohutu. Neli üheksast pardatöötajast vihastus ja lahkus lennukist, kuid piloot otsustas sellest hoolimata 196 reisijaga pardal õhku tõusta.

Norwegiani lennundusspetsialistide hinnangul on vähenenud lennumeeskonnaga lendamine reeglite vastane.

Norra päevalehele Dagbladetile saadetud kirjas ütles Norwegiani lennujuht Tomas Hesthammer, kuid kinnitas, et viis lennusaatjat 196 reisija kohta on vastavuses miinimumnõuetega.

Norwegiani kommunikatsioonijuht Charlotte Holmbergh Jacobson rõhutas, et lennujaam oli õhkutõusudeks ja maandumisteks avatud kõigile lennuliinidele.

«Piloodil lasub kõige suurem vastutus turvalisuse ees pardal ning tema on ühtlasi ka see, et otsustab, kas õhkutõus on turvaline või mitte. See ei ole kindlasti pardatöötajate otsus,» ütles ta Rootsi uudisteagentuurile TT.

Pardatöötajatelt, kes lennukilt lahkusid, võetakse mõneks ajaks töökohustused kuni uurimine on lõppenud, märkis Holmbergh Jacobsson.

Kuna Norwegian tuli alles hiljuti välja pikamaalendudega, on lennufirma hädas hilinemistega ning sunnitud seetõttu maksma suuri trahve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles