Lugeja küsib: kas kõrvakiilu andmise eest antud kriminaalkaristus on registritest ikka veel näha?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Liis Treimann/Postimees

«Mure selline, et umbes 7,5 aasta  eest määrati mulle kriminaalkaristus (kehaline väärkohtlemine) avalikus kohas kõrvakiilu andmise eest. Kahjuks jõudis asi kohtusse ja soovitati süüdi end tunnistada kokkuleppemenetluse käigus. Nüüd aastaid hiljem on tekkinud huvi politseitöö vastu. Karistus peaks aegunud olema, aga päris ära see vist ei kao - laitmatut minevikku pole. Ülejäänud minevik plekitu ja ka sugulaste minevik korralik. Kas tasub üldse mõelda selles suunas?» küsib lugeja.

Vastab veebikonstaabel  Maarja Punak.

Jah, politseinikuks ei ole võimalik saada, kui Teid on juba korra kriminaalkorras karistatud. See tuleneb politsei- ja piirivalveseadusest § 40 punkt 1.

Küll aga on õigus antud juhul kandideerida abipolitseinikuks, kui karistusregistris kehtivat kriminaalkaristust enam ei ole. Vaata täpsemat infot abipolitseiniku seaduse § 5 alt.

 Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles