Lugeja küsib: kas lennukisse saab võtta kaasa lapsekäru ja turvatooli?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Last ei saa kohvris transportida.
Last ei saa kohvris transportida. Foto: Panther Media

«Tahame reisida aasta ja kümne kuuse lapsega ning rentida auto. Kas turvatool antakse ära check-in pagasiga ja kas lennujaamast saab selle pakkimiseks kile(koti) või on mõistlik tool ise ära pakkida? Saan aru, et käruga saab sõita lennukini, aga check-in’is tuleb sellele check-in pagasi silt külge nõuda. Kas käru saab kätte lennukilt maha astudes või pagasilindilt?» uuris lugeja. 

Vastab Estonian Airi avalike suhete juht Ilona Eskelinen.

Väikelapsega (kuni 2 aastat) reisides on reisijal (lisaks enda pagasile) õigus tasuta kaasa võtta 10 kilogrammi / 1 ühik äraantavat pagasit ja lapsekäru.

Üldjuhul istub imik kogu reisi vältel vanema(te) süles. Juhul, kui imik istub ise (eraldi) lennukiistmel või sellesse kinnitatud autoturvatoolis tuleb imikule osta lapsepilet. Reisija võib kasutada isiklikku autoturvatooli, kui seda saab kinnitada lennukiistme turvarihmadega või selle mõõdud ei ületa sügavust 65 cm ja kõrgust 45 cm.

Reisija võib salongi kaasa võtta vihmavarju-tüüpi lapsekäru. Ülejäänud juhtudel antakse käru ära lennuki juures. Käru saab reisija sõltuvalt sihtkoha lennujaamast kätte kas lennuki kõrvalt või terminalis pagasilindilt (täpsem info antakse lähteväravas).

Käru saab kilesse pakkida lennujaama infolauas vastava tasu eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles