Lugeja küsib: kuidas võib politsei käituda öörahu rikkujaga?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvalt korterist kostev muusika võib naabrid hulluks ajada.
Kõrvalt korterist kostev muusika võib naabrid hulluks ajada. Foto: SCANPIX

«Kui suured on politsei õigused ja kohustused, kui ma olen pannud toime öörahu rikkumise? Nimelt kuulasin vähekene muusika, mingit pidu ei olnud, vaid olin üksi kodus. Politsei käis kaks korda, esimene kord olid üpris viisakad, palusid, et pange muusika vaiksemaks. Loomulikult seda ma tegin. Viimaks nad lahkusid, siis panin natukene kõvemaks tagasi, aga mitte ülemäära,» kirjutab muusikasõber.

«Kui nad teisel korral tulid, siis marssisid koridorist suurde tuppa ja kisasid, et viivad tehnika minema ja sina saad ka kohe aresti. (Pange riidesse, kohe on minek... aru ei saa või). Mõne aja pärast rahunes asi tsipakene maha, siis tahtsid väärteomenetluse protokolli kirjutada (teeme sulle kohe 400 eurot), millega ma loomulikult nõus ei olnud.

Kas enne on õigus protokolli lehele (õigused ja kohustused) paberile allkirja küsida, kui nad ei ole süüdistust ise sinna paberile kirja pannud? Sisuliselt ma annaksin neile tühjale lehele allkirja. Kodus olles olin ära joonud kuus õlut. Alkomeetrisse puhudes väljahingatavas õhus oli joobe aste 0,7 promilli,» küsib lugeja.

Vastab veebikonstaabel Andero Sepp.

Kuna politsei jaoks oli see juba korduv väljakutse samale aadressile siis oli sisenemine vajalik korrarikkumise kõrvaldamiseks, samal eesmärgil on õigus politsei vallasasi hoiule võtta. Vastavad õigused tulenevad korrakaitseseadusest § 50 lg 1 p 3; lg 2 p ja § 52 lg 1 p 1.

Tühjale lehele Te ju allkirja ei anna, see allkiri seal käib üksnes Teie õiguste ja kohustuste kohta, et neid on Teile tutvustatud (olete ise läbi lugenud, on ette loetud vmt) ja on arusaadavad. Midagi muud see allkiri nn «tühjal lehel» ei tähenda. Protokolli ja ka nn «süüdistuse» kohta annate allkirja lehe teisele poolele.

 Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles