Esmast juhiluba saab nüüdsest vahetada veebis

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti Mustamäe teenindusbüroo.
Maanteeameti Mustamäe teenindusbüroo. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Käesolevast nädalast saab esmast juhiluba vahetada maanteeameti e-teeninduses.

Maanteeameti e-teeninduses on riigilõivud 20 protsenti soodsamad kui liiklusregistri büroos. Esmase juhiloa vahetus maksab 20 eurot.

Esmast juhiluba saab vahetada isik, kelle juhiloa kehtivuse lõpuni on jäänud mitte rohkem kui üks kuu ning kes on läbinud lõppastmekoolituse. E-teeninduses esmast juhiluba vahetades ei tohi isikul olla viimase 12 kuu jooksul jõustunud kehtivaid liiklusalaseid karistusi ning juhiloa kehtivuse lõppemisest ei tohi olla möödunud rohkem kui 12 kuud.

Juhul, kui isikul on olemas kehtiv karistus või esmase juhiloa kehtivuse lõppemisest on möödas rohkem kui aasta, peab isik sooritama eksami ning selleks pöörduma liiklusregistri büroosse.

Lisaks sellele peavad esmase juhiloa vahetamiseks olema täidetud juhiloa vahetamise üldtingimused ehk isikul peab olema kehtiv tervisetõend, elektrooniline foto ja allkiri ning Rahvastikuregistri järgne alaline elukoht Eestis.

Tervisetõendi taotlemisel soovitame küsida perearstilt e-tervisetõendit, kuna arst saadab tervisekontrolli tulemused e-tervise infosüsteemi, kust andmed jõuavad otse maanteeameti liiklusregistrisse.

2014. aastal vahetas esmast juhiluba 12 500 inimest, käesoleval aastal tuleb toiming ette võtta ligikaudu 25 000 inimesel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles