Lugeja küsib: kuidas näeb välja kahetunnine peatumine?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lugeja foto

«Lastehaigla juures selline märk. Osalen liikluses juba üle kümne aasta, kuid ei suuda lahti mõtestada, mida see märk tähendab. Kuidas see 2 tundi kestev peatumine küll välja võiks näha? Äkki teadjamad selgitavad avalikult asja?» küsib lugeja.

Vastab Mari-Jaana Adams maanteeameti avalike suhete osakonnast

Hea meelega aitame lugejat. Märgi mõjualas olevas parklas võib kõikidel nädalapäevadel parkida ajavahemikul 7.00-19.00 kaks tundi kasutades aja märkimiseks parkimiskella. Antud lisatahvli puhul on kohustuslikult ette nähtud aja märkimine parkimiskella abil.

Ja täpsemalt siis liiklusmärkide ja lisatahvlite tähendusest:

– üleval on liiklusmärk 362 «Parkimise keeld»;

– selle all lisateatetahvel «Parkimisaja piirang», täpsemalt numbriga 873d, mis teeb erandi ja teatab, et märgi parkimise keeld mõjupiirkonnas sõiduki lubatud pikimat parkimise kestust teatud ajavahemikul, kohutusega kasutada parkimiskella.

– kui on tegemist lisatahvliga 873b (vt näidet all), siis peab olema lubatud ajavahemikus lubatud parkimise algusaeg kontrollijale selgesti nähtavaks tehtud (kas parkimiskella või siis ka paberile kirjutades).

Foto: maanteeamet
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles