Kumu kuulub kümne parima Euroopa muuseumi hulka

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumu.
Kumu. Foto: Peeter Langovits.

Ülemaailmne kultuuri- ja elustiili platvorm The Culture Trip lisas Kumu kümne parima Euroopas asuva kaasaegse kunsti muuseumi hulka.

Veebileht reastas kümme parimat Euroopa kaasaegse kunsti muuseumit, kombineerides nii kuulsad galeriid kui ka vähemtuntud muuseumid.

Kumu kõrval kuulusid nimekirja ka Euroopa kõige külastatum galeriihoone Tate Modern Londonis ja Euroopa suurima kaasaegse kunsti kollektsiooniga Centre Popmidou Pariisis.

Tallinnas asuva Kumu eripärana toodi välja selle uudne hoone ja oskus siduda omavahel nõukogudeaegne ja tänapäevane Eesti kunst.

Lisaks kuulusid edetabelisse Guggenheim Bilbao Hispaanias, Kröller-Müller Museum Hollandis, Hamburger Kunsthalle, S.M.A.K. Genti linnas Belgias, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia Madridis, Serpentine ja Serpentine Sackler Londonis ja Castello di Rivoli Itaalias. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles