Elisa pakub 4G internetti nüüd ka välisriikides

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa esindus.
Elisa esindus. Foto: Tairo Lutter

Elisa alustas sel nädalal 4G LTE interneti pakkumist välisriikides, esimeste riikidena saab ülikiiret internetti kasutada Soomes, Norras ja Rumeenias.

4G internetti saab Elisa klient kasutada Soomes Elisa võrgus, Norras Telenori ning Rumeenias Vodafone võrgus.

4G internetile kehtivad neis riikides täpselt samad hinnad mis 3G või 2G internetile.

Euroopa Liidu ja Euroopa majandusühenduse riikides, kuhu kuuluvad ka Soome, Norra ja Rumeenia, kehtib mobiilsele internetile andmeside kasutamisel mahupõhine hind 0,24 eurot ühe megabaidi kohta.  

Mobiilse interneti kasutamisel on Elisa lisagarantiina üle maailma aktiveerinud automaatse sõnumiteavituse, mis annab kliendile teada, kui ta on mobiilset internetti kasutanud 60 euro eest. Soovi korral saab Elisa klient määrata ka madalama või kõrgema limiidipiirangu, täpsemalt on valida 30, 60, 120 ja 240 eurose limiidipiirangu vahel.

EMT kliendid saavad 4G teenuseid kasutada üheksas riigis

2013. aasta sügisel sõlmis EMT Eesti esimesed 4G LTE rändluslepingud TeliaSonera gruppi kuuluvate Rootsi, Norra ja Taani operaatoritega, mis võimaldas EMT klientidel kasutada 4G teenuseid sealsetes Telia ja Netcomi võrkudes. Täna saavad EMT kliendid 4G teenuseid kasutada kokku 9 riigis.

Lisaks Rootsile, Norrale ja Taanile saavad EMT kliendid 4G teenuseid kasutada veel Belgias, Hiinas, Hispaanias, Hollandis, Leedus ja Soomes.

4G LTE teenuseid saavad välisriikides kasutada kõik EMT kliendid, kellel on Eestis 4G teenus tellitud. 4G teenuste kasutus välisriigis maksab sama hinna ja maksustatakse samamoodi kui välisriigis 2G ja 3G andmeside kasutamine. Samuti kehtib ka 4G teenuste kasutamisel välismaal suuri arveid välistav päevalagi nii 4G telefonis kui arvutis kasutamise korral.

Eesti Telekomi emafirma TeliaSonera oli esimene operaator Euroopas ja üks esimesi maailmas, kes 4G/LTE roamingut pakkuma hakkas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles