Kuulus monument hakkab kasutama rohelist energiat

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiffeli torni paigaldatud tuulegeneraatorid.
Eiffeli torni paigaldatud tuulegeneraatorid. Foto: AFP / Jaques Demarthon

Eiffeli torni rekonstrueerimise käigus paigaldati sinna nii tuulegeneraatorid kui ka päikesepaneelid. 

Sel nädalal paigaldati Eiffeli tornile kaks tuulikut, mis hakkavad tornile energiat tootma, kirjutab Le Huffington Post. 

Tuulikud on seitse meetrit kõrged ja kolm meetrit laiad ning need paigaldas sinna New Yorgi taastuvenergiale spetsialiseerunud ettevõte Urban Green Energy.

Generaatorid on paigaldatud 127 meetri kõrgusele maapinnast ning koos toodavad nad 10 000 kWh energiat aastas. Seda energiat kasutatakse Eiffeli torni esimese korruse poe ülal pidamiseks.

Seega on see uuendus hetkel pigem sümboolne ja kaugel sellest, et toota piisavalt energiat terve torni valgustamiseks, kuid siiski on see esimene samm selle suunas. Torn kasutab aastas 6,7 GWh energiat, mis on võrdne umbes 3000 elanikuga linna energiatarbimisega. 

2014. aastal paigaldati renoveerimise käigus Eiffeli tornile ka päikesepaneelid ja vihmavee kogumise süsteem. Eiffeli esindajate sõnul on torn varsti rohelisem kui seda ümbritseva pargi muru. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles