Kange alkoholi maksumärk saab uue kujunduse

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksumärgi uus kujundus.
Maksumärgi uus kujundus. Foto: Maksu- ja tolliamet

Alates esimesest märtsist saab kange alkoholi maksumärk endale uue kujunduse.

Esimesest märtsist jõustub rahandusministri määrus, millega kehtestatakse uus kange alkoholi maksumärgi kujundus. Vana kujundusega alkoholi maksumärgid jäävad paralleelselt uutega kehtima ja neid väljastab maksu- ja tolliamet kuni laovarude lõppemiseni.

Samuti ei sea uus maksumärgi kujundus piiranguid juba tarbimises olevatele maksumärgistatud toodetele.

Igaühel on võimalus alkoholi legaalsust  ja aktsiisi maksmise õigsust kontrollida, esitades päring SMSiga või  maksu- ja tolliameti kodulehel asuva lingi «Maksumärgid» kaudu.

Päring annab infot selle kohta, kas küsitud numbriga maksumärgiga alkohol on lubatud tarbimisse või mitte. Kui see on tarbimisse lubatud, siis sisaldab vastus andmeid toote kohta ning tarbimisse lubamise kuupäeva. 

Vastavalt alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse § 49¹ lõikele 2 peab alkohol olema maksumärgistatud, kui selle etanoolisisaldus on üle 22 mahuprotsendi ning see on villitud müügipakendisse mahuga alates 0,05 liitrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles