Streik lõi SASi lennuplaani segi

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Johan Nilsson / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN

SASi töötajad streigivad juba teist korda selle nädala jooksul. Ära on jäänud mitu Kopenhaagenist väljuma pidanud lendu. 

Sel teisipäeval streikis Kopenhaagenis SASi pagasitranspordi meeskond, lahkudes keset päeva töölt. Täna jalutas poole päeva pealt minema ka SASi pardameeskond, kirjutab The Local.

Täna keskpäevaks oli streigi tõttu ära jäänud neli Kopenhaagenist väljuma pidanud lendu.

SASi personali streikimise on põhjustanud asjaolu, et lennufirma omandas mullu 100 protsenti Taani lennufirma Cimber AS aktsiatest ja tahab nüüd oma töötajad viia tasuvama kollektiivlepingu alla. Kuni 140 töötaja jaoks tähendab see läbirääkimisi palga alandamise teemadel.

Detsembris vahendas BNS, et Cimberi ost jätab SASile võimaluse anda Cimberi käsutusse Kopenhaagenis 12 väiksemat lennukit CRJ900, mis aitab muuta tegevust paindlikumaks. Analüütikud ennustasidki SASi töötajate protesti juba detsembris, kui SAS Cimberi üle võttis. 

Lennufirma teavitab kõiki inimesi, kelle lennud on tühistatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles