Lugeja küsib: miks Tallinna lennujaam oma reisijad laseb läbi kobada?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakontroll Tallinna lennujaamas.
Turvakontroll Tallinna lennujaamas. Foto: Laura Lants/Õhtuleht

«Mul on tulnud viimasel ajal üksjagu lennata, aga nii põhjalikku turvakontrolli kui Tallinnas pole ma kohanud. Siin kobab turvatöötaja kõik reisijad läbi, saapad kästakse jalast võtta, samas kui Frankfurdis, Kopenhaagenis, Helsingis, Riias seda ei tehta. Miks Tallinnas reisijaid sellise usinusega kontrollitakse?» küsib lugeja.

Vastab Tallinna lennujaama lennundusjulgestuse juht Tarvi Pihkalas.

Tallinna lennujaama poole pöördub ikka inimesi, kellele tundub, et ühes või teises riigis teostatakse julgestuskontrolli erinevalt.

Kõigile Euroopa Liidu liikmesriikide lennujaamade julgestuskontrollidele on Euroopa Komisjoni poolt kehtestatud sarnased reeglid ning meie õhuväravas ei teostata julgestuskontrolli nõuetest erinevalt või põhjalikumalt, kui ettenähtud - jälgime kõigile riikidele ühtselt seatud reegleid ja tingimusi.

Metallidetektorvärav on seadistatud tuvastama esemeid, mis sisaldavad metalli. Lisaks on lennujaamal kohustus teostada reisijate suhtes pidevat pistelist käsitsi läbivaatust, sest keelatud esemete loetelus on esemeid, mis ei sisalda metalli ja jäävad seega metallidetektorvärava jaoks märkamatuks.

Kahjuks ei ole täpsemate detailide avaldamine võimalik, kuid pistelise kontrolli sisse seadmise üks põhimõtetest on - reisija jaoks ei tohi olla ette ennustatav, kas tema suhtes kohaldatakse käsitsi läbivaatust või mitte.

Tahaksime siinkohal siiski kõigile reisijatele südamele panna, et nad suhtuksid julgestusprotseduuridesse ja julgestustöötajatesse mõistvalt, sest kõik lennundusjulgestusprotseduurid tehakse reisija turvalisuse huvides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles