Seatitt Tiiu, kes elab elutoas

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siga.
Siga. Foto: SCANPIX

Orissaares elava vabakutselise ajakirjaniku Heidi Hanso peres oli reedel tähtis päev, sest üks nende «seamajas» elavatest emistest, metssea-kodusea ristand, tõi põrsad ilmale. Pererahva kurvastuseks jäi ellu vaid üks põrsas.

«Tiiu nime panime põrsale minu tädi järgi ja loogika oli see, et meie pesukaru sai nimetatud minu teise tädi, Meeli järgi,» selgitas Heidi Hanso. Tiiu ema on kodu- ja metssea ristand. Sellest ka tema triibuline välimus, arvas Hanso, kirjutab Saarte Hääl.

Seamoodi sööv põrsas on omaniku sõnul kolme päevaga juurde võtnud juba neljandiku sünnikaalust. Tuppa jääb ta vähemalt kuuks ajaks, enne kui teiste juurde «seamajja» kolib. Varem on nad toas pidanud vietnami rippkõhtsiga, aga tema tuli majja juba võõrutatud sealapsena, mitte vastsündinuna.

«Tiiu elab praegu seguvannist tehtud pesas lambi all, sest veterinaar Laine Sünteri sõnul peab seapõrsal olema pesatemperatuur vähemalt 35 kraadi,» selgitas Heidi Hanso.

Põrsast toidetakse lutipudelist spetsiaalsete piimaasendajatega mitu korda päevas ja öösel veel palju rohkem kordi. Kui söömisest aega üle jääb, mängib Tiiu pere koeraga.

Vaata pilti ja loe lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles