ERRi video: maksuameti kiri ehmatas ausat töötegijat

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

Mõnda maksumaksjat võib tabada ebameeldiv üllatus, kui eeltäidetud tuludeklaratsiooni ette võttes leiab, et tööandja pole tema palgast kinni peetud tulumaksu deklareerinud ega ka maksnud ning maksuamet kinnitab, et sel juhul tuleb töötajal endal maks tasuda.

Kui tartlane Ando Veebel leidis, et geodeesiatöödega tegelev firma Topogeo Baltic OÜ, kus ta eelmisel aastal töötas, polegi tema palgalt riigimakse maksnud, teatas ta sellest maksuametile, vahendab ERR uudised «Aktuaalset Kaamerat». Maksuameti esimene vastus jahmatas meest, sest seal oli kirjas,  et kui tööandja pole maksu deklareerinud, tuleb see maksta töövõtjal oma kätte saadud netopalgalt.

Mehe kinnitusel oli ta ametlikult tööl, palk maksti pangakontole ja ei olnud mingit musta maksmist, nagu maksuamet üritas algul läbi lillede väita.

Maksuameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi ütles, et kui on tõendatud, et tööandja on maksud kinni pidanud ning pole töötajale üle kandnud, siis töötaja neid teistkordselt enam tasuma ei pea ning tõendusmaterjaliks piisab töölepingust ja pangakonto väljavõttest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles