Eestlaste lemmikroad valiti maailma veidraimate hulka

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi eestlaste seas on erinevad sealihatooted au sees, peavad välismaalased nii mõndagi sealiharooga pigem kurioosumiks.
Kuigi eestlaste seas on erinevad sealihatooted au sees, peavad välismaalased nii mõndagi sealiharooga pigem kurioosumiks. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Austraallased valisid hääletuse teel maailma veidraimate toitude hulka elusate konnade, hiireveini ja putukatega juustu kõrval ka paljude eestlaste lemmiktoidu.

Palju reisinud austraallased said veebilehe Finder.com.au vahendusel anda teada, mis on olnud kõige veidramad toidud, mida nad oma reiside ajal sööma on pidanud, vahendab News.au. 15 väljavalitud toidust koosneva nimekirja esiotsas oli kaks eestlaste asendamatut jõulurooga: sült ja verivorst.

Kõige veidramaks tunnistasid paljudes Euroopa riikides reisinud austraallased süldi, kuna selle tegemisel on kasutatud seapead. Kirjeldati nii kõige lihtsamat sülti kui ka sellist, kuhu on lisatud juurvilju.

Teise koha sai austraallaste nimekirjas Jaapanis pakutav konna-sashimi, mis ei ole seal küll tüüpiline toit, kuid nii mõnigi Jaapani restoran pakub oma külalistele elusat küpsetamata konna. Tavaliselt lõikab kokk konna lõhki ja teeb temast siis omalaadse toidu otse külastajate silme all.

Kolmandaks valisid austraallased verivorsti, mida nad iseloomustasid kui verd, kruupe, kartulit ja rasva sisaldavat vorsti, mis on kõige populaarsem Iirimaal. Mainitud oli ka, et seda serveeritakse nii soojalt kui ka külmalt ja vorsti ümbritsev nahk on seasoolest.

Ülejäänud 15 toidu hulgas olid veel näiteks küpsetatud merisead, mida väga armastatakse Lõuna-Ameerikas, linnupesadest tehtud supp Hiinas, Hongkongis ja Filipiinidel, Hiinas popularne tervisetoonik ehk vein, mida kääritatakse koos äsja sündinud hiirtega, ning Sardiinias tehtav kitsejuust, mille sisse on juustuteo alguses pandud elusaid putukaid.

Austraalia välisministeerium hoiatab oma kodanikke, et nad oleksid välismaal toitu ostes ettevaatlikud, kuna mujal võidakse toitu valmistada kodustest tavadest mõnevõrra erinevalt. Eriti hoiatab ministeerium austraallasi igasuguste mereandide söömise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles