Mida teha koiauguga?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida teha rõivastega, mille on rikkunud isukalt villa, puuvilla ja sünteetilist materjaligi pugivad koid?

Tartus tegutseva mittetulundusühingu Iseseisev Elu õmblustoa meister ja juhendaja Irina Veiken rääkis Õhtulehele, et kõige lihtsam on koiauke lappida laste rõivastel, sest seal saab fantaasial vabalt lennata lasta – ripspaelad, aplikatsioonid ja pitsiribad on igati kohased.

Lõbus töö on meistri sõnul ka koide näritud villaste sokkide parandamine: varbale lõbus loomanägu, katkisele kannale heegeldatud õun, säärele südamlikud motiivid jne.

Suuremat peavalu pole ka T-särkide ja teksade paikamisega, kuid klassikaliste rõivaste ja villaste ülerõivastega on asi keerulisem, eriti kui kandja soovib filigraanset tulemust.

«Kui koid on mõnel perekonna reliikvial, näiteks vanal saanitekil või muhu tikandiga kirjatud voodikattel kallal käinud, tasuks neid kõigepealt näidata asjatundjale, kes annab nõu, mida teha,» soovitas Veiken.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles