Soome tööandja peab Eestist pärit kandidaadile diskrimineerimise eest kahjutasu maksma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome transpordifirma turundusjuht peab Eesti päritolu töötaja diskrimineerimise eest trahvi ning tööle kandideerinule kompensatsiooni maksma.

Tuusula ringkonnakohtu andmetel leidis rahvuslikul pinnal diskrimineerimine aset 2012. aasta novembris, kirjutab helsinginuutiset.fi.

Keraval tegutsev firma otsis siis veoautojuhte rahvusvaheliste sõitude jaoks.

Kandideeris ka Eest kodakondsusega autojuht, kes sai Soome transpordifirma turundusjuhilt e-kirja, milles öeldi, et teda ei valitud, kuna klient soovib soomlastest autojuhti. Firma palkaski soomlase.

Samas aga palgati veel kaks autojuhti, kellest üks oli Eestist ja teine Ühendkuningriigist.  

Turundusjuhi sõnul ei diskrimineeritud ühtegi kandidaati nende päritolu tõttu.

Ta selgitas kohtus, et Eesti päritolu autojuhi kandideerimisavaldus jõudis nendeni siis, kui koht oli juba täidetud.

Kohtus siiski ilmnes, et kui eestimaalase töösooviavaldus Soome tööandjani jõudis, oli konkurss alles käimas ning töökuulutus oli internetis.

Kohus pidas turundusjuhi suhtes raskendavaks asjaoluks tema poolt saadetud elektronkirja, milles ta oli selgitanud, et klient vajab soomlasest autojuhti.

«Selles juhtumis ei mängi rolli see, et tööle oli juba inimesi palgatud ega ka see, et firmas töötas veel teisest rahvusest inimesi peale soomlaste,» seisab kohtudokumentides.

Kohus määras transpordifirma turundusjuhile 15 päevapalga suuruse trahvi, mis on 885 eurot. Lisaks peab ta maksma Eestist pärit kandideerinule 1000 eurot kahjutasuks.

Osapooled nõustusid kohtu otsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles