Viis nippi, kuidas toidupoes vähem kulutada

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Toidupoes käies teevad paljud emotsionaalseid oste, mis kergitavad summat poetšekil. Mõne lihtsa nipi abil saab seda vältida. 

Tihti kulutame toidupoes käies oodatust rohkem raha. Huffington Post toob välja viis nippi, kuidas toitu ostes raha kokku hoida.

Ostude nimekiri

Ilma nimekirjata poes käies on suurem võimalus, et inimene teeb impulsiivseid oste ja paneb korvi asju, mida tal tegelikult vaja ei lähe. Mõistlik on enne poes käiku läbi mõelda ja kirja panna, mida konkreetselt vaja läheb, et mitte raisata raha ebavajalike asjade peale.

Nutitelefoni kasutamine

Soovitatav on poes käimise ajaks ära panna oma nutitelefon. Paljud inimesed otsivad poes käimise ajal internetist retsepte, et selle järgi vajalikud toiduained osta. Kuigi teinekord võib see olla väga mugav variant, langeb see siiski impulsiivsete ostude kategooriasse, sest on võimalus, et inimene ostab midagi, mis tal tegelikult juba kodus olemas on.

Väiksem korv

Samuti nagu inimene sööb rohkem, kui tal on ees suurem taldrik, ostab ta ka rohkem asju, kui ta valib poes suurema korvi või käru. Uuringud on küll näidanud, et käeshoitava korvi puhul teeb inimene rohkem impulsiivseid oste, kuid igal juhul tuleb meeles pidada, et ostude tegemiseks valitud korv või käru ei pea ääreni täis olema.

Orgaanilised tooted

Tavaliste ja orgaaniliste toodete vaheline võitlus on kestnud pikalt ja sellel ei paista veel lõppu, kuid siiski tasub järele mõelda, milliseid tooteid on mõtet osta orgaaniliste toodete sektsioonist ja milliseid mitte. Ühtlasi tasub teada, millised tavalistes tingimustes kasvatatud puu-ja juurviljad on puhtamad ja millised saastunumad.

Söögikordadevahelised snäkid

Targem on näksimiseks osta puu- ja juurvilju, kui energia- või müslibatoone ja krõbuskeid, sest viimased on alati kallimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles