Rootslased soovivad sooneutraalseid tualettruume

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aktivistid soovivad Rootsis kaotada naistele ja meestele eraldi mõeldud tualettruumid ning hakata kasutama vaid sooneutraalseid käimlaid.

Rootsi näitleja ja tualettruumide kampaania üks vedajaid Aleksa Lundberg ütles, et inimese sugu ei saa jagada kaheks, vaid see lihtsalt eksisteerib ning hetkel ühiskonnas valdav binaarne sooline süsteem diskrimineerib transseksuaale ja teise orientatsiooniga inimesi, kirjutab The Local.

Kampaania taga on Rootsi noorte LGBT ühing ja võrdsust propageeriv grupp Crossing Borders ning selle põhiidee on öelda inimestele, et sugu ei oma tähtsust.

Aktivistide meelest peaksid WCd olema jagatud mitte naiste ja meeste omadeks, vaid «seisa püsti» ja «istu maha» ruumideks. Keskseks küsimuseks on kampaania läbiviijate sõnul transseksuaalide ohutus, kes tihti naiste tualettruumist välja visatakse ja kes meeste WCs peksa saavad.

Rootslasi ajab sooneutraalsete tualettruumide idee segadusse ning riik ei plaani lähitulevikus selles suunas konkreetseid samme astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles